UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Hulpvragen sterk toegenomen door inflatie

  Het Armoedefonds ziet een trend dat steeds meer mensen die boven de armoedegrens leven financieel in de knel komen

 • Week 21: zonnebrandcrème, vaccinatieplicht, eetstoornissen & meer apenpokken

  Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of belangrijkste nieuwsitems per werkdag. Deze week waren onder meer de herhaalbooster, het apenpokkenvirus, Ayahuasca en een streptoklokkeninfectie in het nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

 • Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt naar 370

  Het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen is vrijdag naar 370 gedaald, blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het cijfer was sinds juli vorig jaar niet meer zo laag. Afgelopen week lag het nog steeds dik boven de 400.

 • De Europese Unie wil samen vaccins tegen apenpokken inkopen

  De Europese Unie heeft besloten tot de gezamenlijke aankoop van zowel een vaccin als een antiviraal middel tegen apenpokken. Dat zei de Zweedse vaccincoördinator Richard Bergstrom vrijdag tegen de Zweedse krant Dagens Nyheter.

 • Beroep van kinder- en jeugdpsycholoog niet opgenomen in Wet BIG

  Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid laat het beroep van kinder- en jeugdpsycholoog niet opnemen in de Wet BIG. Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) had hier in 2015 al om gevraagd. Kuipers volgt het advies op van Zorginstituut Nederland om de beroepsgroep niet op te nemen omdat er geen sprake is van een breed basisberoep, zoals bedoeld in de Wet BIG. Dit meldt Skipr. 

 • ‘Mensen inhumaan laten sterven is een zwarte bladzijde uit de pandemie’

  Tijdens de eerste coronagolf hebben ziekenhuizen en verzorgingstehuizen mensen inhumaan laten sterven. Dat ic-arts Diederik Gommers. Hij noemde dit op BNR Nieuwsradio “een zwarte bladzijde” uit de pandemie. Dat meldt BNR. 

 • Aanmeldstop jongeren bij ggz-instelling Emergis in Kloetinghe

  De Zeeuwse ggz-instelling Emergis in Kloetinghe behandelt komende tijd alleen de acute hulpvragen. Kinderen die op de wachtlijst staan, worden de komende tijd niet geholpen. Ook de kinderen die de komende vier maanden een hulpaanvraag doen, worden niet geholpen. Dat meldt Omroep Zeeland.

 • Kinderartsen verwachten lange tijd drukte door toename eetstoornissen

  Meer jonge Nederlanders dan voor de coronacrisis hebben een (ernstigere) eetstoornis. Doordat de problemen nu ook erger zijn, moeten behandelaren vaker overgaan tot dwangvoeding. Experts zeggen tegen NU.nl dat de zorg aan eetstoornispatiënten hierdoor voor langere tijd onder druk komt te staan. Dit meldt de nieuwssite. 

 • Geneesmiddelen oncologische aandoeningen sneller beschikbaar

  Nieuwe prijzige medicijnen voor niet-zeldzame oncologische aandoeningen komen nu sneller beschikbaar voor patiënten. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland.

 • Consumenten: DSW klantvriendelijkste zorgverzekeraar van 2022

  Volgens klanten is DSW de klantvriendelijkste zorgverzekeraar van 2022. De zorgverzekeraar kreeg van de klanten een 7,95. Dat meldt Skipr.

meer nieuws