UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • KNMG ondertekent petitie tegen verkoop tabak in supermarkten

  Artsen zijn een petitie gestart om de verkoop van sigaretten in supermarkten zo snel mogelijk te stoppen. De KNMG steunt en ondertekent deze petitie en roept andere organisaties op om dit ook te doen.

 • Week 39: Integraal Zorgakkoord, zelfmoordgedachten & coronamaatregelen

  Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of belangrijkste nieuwsitems per werkdag. Deze week waren onder meer seks zonder condoom, burn-outs, coronamaatregelen, zelfmoordgedachten en het Integraal Zorgakkoord in het nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

 • NOC*NSF: klaar om coronagolf op te vangen en sport mogelijk te houden

  De Nederlandse sport is volgens NOC*NSF klaar om de najaarsgolf van het coronavirus op te vangen. De sportkoepel heeft als uitgangspunt dat de sport toegankelijk blijft, ook als het coronavirus weer oplaait. "Uiteraard indien nodig met maatregelen om besmetting te voorkomen", aldus een woordvoerster van NOC*NSF.

 • Wat is het Integraal Zorgakkoord?

  Het Integraal Zorgakkoord (IZA) van het ministerie van Volksgezondheid heeft als doel de zorg voor de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Hiervoor zijn afspraken gemaakt tussen het ministerie en een aantal grote partijen in de zorg. Inmiddels is het zorgakkoord ondertekend door onder meer overkoepelende organisaties van ziekenhuizen, de geestelijke gezondheidszorg en de ouderenzorg. Een hele belangrijke partij, de Landelijke Huisartsen Vereniging, weigert vooralsnog te ondertekenen. Waarom? Daarvoor moeten we eerst uitleggen wat er in het Integraal Zorgakkoord staat.

 • Open databestanden Zorgverzekeringswet 2020 beschikbaar

  Vektis heeft weer nieuwe en geactualiseerde open databestanden over de Zorgverzekeringswet gepubliceerd. De open databestanden bevatten geaggregeerde gegevens van alle verzekerden en zijn beschikbaar op gemeente- en postcodeniveau, ingedeeld naar de eerste 3 cijfers van de postcode. De gegevens zijn geaggregeerd, zodat de privacy gewaarborgd is en informatie nooit herleidbaar is naar individuele personen, zorgverzekeraars en zorginstellingen. Dat meldt Vektis. 

 • Criminelen bieden kinderen snus aan, politie slaat alarm

  De politie ontvangt aardig wat signalen dat kinderen het verslavende en verboden middel snus aangeboden krijgen. Criminelen willen de jonge kinderen verslaafd maken. Op die manier kunnen ze dan in ruil voor snus illegale praktijken gaan uitvoeren. Dat meldt NU.nl

 • 'Lhbti+-personen lopen groter risico op vereenzaming'

  Ruim vier op de tien Nederlanders boven de 15 jaar voelden zich vorig jaar eenzaam. Dat meldt het CBS bij de start van de landelijke Week tegen Eenzaamheid. In 2019 had ongeveer een derde van de Nederlanders te maken met eenzaamheid. Vooral jongeren zeggen zich 'emotioneel eenzaam' te voelen. Lhbti+ personen lopen een grotere risico te vereenzamen. Dat meldt ANP Expert Support. 

 • Eerste zestigers mogen afspraak voor herhaalprik maken

  Een volgende groep mensen is aan de beurt om een afspraak te maken voor de herhaalprik tegen het coronavirus. Het gaat om mensen die in 1952 zijn geboren. Een deel van deze groep is dit jaar 70 geworden, een ander deel is nu nog net 69, en daarmee kunnen de eerste zestigers op grond van hun geboortejaar de extra inenting halen.

 • 'Lhbti+-personen lopen grotere risico op vereenzaming'

  Ruim vier op de tien Nederlanders boven de 15 jaar voelden zich vorig jaar eenzaam. Dat meldt het CBS bij de start van de landelijke Week tegen Eenzaamheid. In 2019 had ongeveer een derde van de Nederlanders te maken met eenzaamheid. Vooral jongeren zeggen zich 'emotioneel eenzaam' te voelen. Lhbti+ personen lopen een grotere risico te vereenzamen. Dat meldt ANP Expert Support. 

 • 'Doorstroming woningmarkt stokt door gebrek kwalitatieve seniorenwoningen'

  Er klinkt veel kritiek op babyboomers als het gaat om de krapte op de woningmarkt: deze generatie houdt grote huizen bezet waardoor gezinnen niet uit hun appartementen kunnen en starters de woningmarkt niet kunnen betreden. Senioren willen op bepaalde momenten in hun leven echter best wel verhuizen, mits de juiste woning daarvoor gevonden wordt. Dit blijkt vaak niet het geval, waardoor de doorstroming stokt en starters lastig de woningmarkt kunnen betreden. Kwalitatief goede seniorenwoningen zijn daarom cruciaal. Dat meldt ANP Expert Support. 

meer nieuws