UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Studie naar mentale steun voor patiënt met ongeneeslijke kanker

  Het Erasmus MC Kanker Instituut zoekt mensen met kanker én hun naasten. Zij kunnen deelnemen aan een onderzoek naar het effect van praktische en emotionele ondersteuning vanuit het ziekenhuis. Dat meldt het Erasmus MC. 

 • Operatie aan meniscus nog steeds te vaak onnodig uitgevoerd

  Een operatie aan een door slijtage gescheurde meniscus is zelden zinvol, dat was al bekend. Nu blijkt uit een studie van het Radboudumc dat er ook geen kleinere groepen patiënten bestaan die wél baat hebben bij deze ingreep. "We moeten deze operatie niet meer uitvoeren, maar een beleid bieden gericht op preventie, gecombineerd met een persoonlijke aanpak waarbij fysiotherapie centraal staat." Dat scheelt tussen de 11 en 26 miljoen euro aan zorgkosten per jaar. Dat meldt het Radboudumc.  

 • Veel vetten in bloed biedt bescherming tegen allergieën

  Mensen met relatief veel vetten in hun bloed krijgen minder vaak allergische aandoeningen, zoals eczeem en astma. Deze vetten zorgen dat genen die een sleutelrol spelen in allergische reacties minder actief zijn. Dat meldt het LUMC. 

 • Negentig procent van de baby's heeft dit jaar al een BMR-vaccinatie gehad

  Tenminste 90 procent van de baby’s heeft volgens de registratie van het RIVM een vaccinatie gehad tegen bof, mazelen en rodehond (BMR). Ook is bij zo’n 93 procent van de baby’s een vaccinatie tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP-vaccinatie) geregistreerd. Dat meldt de RIVM.

 • De Week van Inclusief Onderwijs komt eraan

  Volgende week maandag 6 februari begint de Week van Inclusief Onderwijs. Het programma bestaat uit meerdere online sessies waarin de stand van zaken, de uitdagingen van inclusief onderwijs en ook goede praktijkvoorbeelden worden belicht. De week is een initiatief van het platform Naar Inclusiever Onderwijs, een samenwerkingsverband van talrijke organisaties. Dat meldt Ieder(in).

 • Kritiek op jeugdrechters, want ouders voelen zich niet gehoord

  Ouders voelen zich in familie- en jeugdrechtzaken onvoldoende gehoord. Om kinderen en hun ouders in zaken over bijvoorbeeld uithuisplaatsingen en ondertoezichtstellingen betere rechtsbescherming te bieden, moeten jeugdrechters zich actiever en nieuwsgieriger opstellen. Dit concluderen familie- en jeugdrechters in het reflectierapport ‘Recht doen aan kinderen en ouders’, dat donderdag werd gepresenteerd bij de Raad voor de Rechtspraak in Den Haag.

 • Humankind kinderopvang start eigen betaalde leer- en werktrajecten

  Humankind kinderopvang en -ontwikkeling is op 1 februari 2023 haar eigen academie voor zij-instromers gestart. Een opleidingshuis met vier verkorte, betaalde leer- werkroutes én een eigen, geaccrediteerde opleiding maken de overstap naar werken in de kinderopvang laagdrempelig en aantrekkelijk. Zo kwalificeren nog meer mensen zich voor dit betekenisvolle werk en draagt Humankind tevens bij aan het verlagen van de werkdruk van haar huidige pedagogisch medewerkers. Dat meldt Humankind.

 • Geval gekkekoeienziekte minder gevaarlijke variant voor mensen

  Bij het in Nederland aangetroffen geval van gekkekoeienziekte gaat het om de zogeheten atypische 'ouderdomsvariant', meldt het ministerie van Landbouw. Die kan spontaan ontstaan in oudere koeien en komt niet door besmet voer. Daarmee lijkt er geen sprake te zijn van groot gevaar voor de volksgezondheid.

 • ICD niet altijd noodzakelijk voor hartpatiënt

  83% van de patiënten die een ICD krijgt, heeft nooit eerder een ernstige hartritmestoornis gehad

 • 'Kabinet moet excuses aanbieden voor beginfase coronacrisis'

  PVV'er Fleur Agema eist dat het kabinet excuses aanbiedt voor de beginfase van de coronacrisis. Ze vindt dat er fouten zijn gemaakt door mensen die nu in het kabinet zitten, ofwel in dezelfde rol als toen of in een andere baan. Ze stelt dat daar geen verantwoording voor is genomen en dat het land er bij een eventuele volgende gezondheidscrisis "net zo slecht" voor staat als bij de coronacrisis, met lockdowns tot gevolg.

meer nieuws