UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Uitslag poll: ‘Kuipers brak zijn loopbaan al af voor het landsbelang’

  De meeste respondenten vinden dat Kuipers onterecht voor zijn eigen loopbaan koos, maar uit veel reacties klinkt begrip voor Kuipers en zijn keuze. "Vertrekken als zittend minister is van een totaal andere orde dan vertrekken in een demissionaire situatie zonder reëel vooruitzicht."

 • Zo wil de CumuluZ-coalitie landelijke databeschikbaarheid realiseren

  De zogeheten CumuluZ-coalitie wil dit jaar al de eerste resultaten tonen en volgend jaar opschalen. Stip op de horizon is om tussen vijf en tien jaar een landelijk dekkend netwerk voor zorggegevens op te tuigen. Dirk Schraven van de NFU en Susanne van Vegten van de NVZ leggen uit hoe ze dat voor zich zien. “We zoeken de balans tussen de definitieve architectuur neerzetten en direct impact maken.”

 • HartingBank maakt zich sterk voor betaalbare zorg

  Vergrijzing is een van de redenen dat er in 2040 een verdubbelde vraag naar zorg gaat zijn. Ondertussen groeien de financiering en arbeidsmarkt niet evenredig hard mee. Met steeds hogere kosten en stijgende krapte op de arbeidsmarkt moet een ongekende zorgvraag het hoofd geboden worden. Medux merkt in de dagelijkse praktijk dat betaalbaarheid een heet […]

 • Tbs met dwangverpleging voor steekpartij op zorgboerderij

  Voor het neersteken van een medewerker en medebewoner van een zorgboerderij, heeft de 23-jarige Roy tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. Hij stak de twee tientallen keren en beiden balanceerden op het randje van de dood. Gelukkig werden ze snel behandeld, anders hadden ze het niet overleefd. Uit onderzoek van het Pieter Baan Centrum blijkt dat hij een verstandelijke beperking, autisme en een hechtingsstoornis heeft en een alcohol- en drugsverslaving had. Dit meldt RTV Oost. 

 • Teken vervroegd uit winterslaap gekomen vanwege hoge temperaturen

  Door de relatief hoge temperaturen van de afgelopen februarimaand, is de teek al uit winterrust gekomen. Op de website Tekenradar.nl zijn al tientallen meldingen van tekenbeten binnengekomen. Ook zijn er al meldingen van de ziekte van Lyme, die door besmette teken wordt overgebracht. Normaal is het bloedzuigertje in februari nog niet actief.

 • Een ander slechtnieuwsgesprek: ‘De dood is niet per se slecht’

  Artsen moeten niet voor patiënten invullen wat ze wel of juist niet willen weten, zegt Mustafa Bulut, geestelijk verzorger in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). We kunnen volgens hem ook niet om cultuursensitief werken heen. "Dat draagt ook bij aan meer vitaliteit en meer werkplezier bij medewerkers."

 • Teken vervroegd uit winterslaap gekomen vanwege hoge tempraturen

  Door de relatief hoge temperaturen van de afgelopen februarimaand, is de teek al uit winterrust gekomen. Op de website Tekenradar.nl zijn al tientallen meldingen van tekenbeten binnengekomen. Ook zijn er al meldingen van de ziekte van Lyme, die door besmette teken wordt overgebracht. Normaal is het bloedzuigertje in februari nog niet actief.

 • Via Jeugd in Limburg zet volop vrijheidsbeperkende maatregelen in

  Gesloten jeugdzorginstelling Via Jeugd in Cadier en Keer zet nog altijd standaard vrijheidsbeperkende maatregelen in. Ook gaat de afbouw van het aantal plekken daar trager dan elders, blijkt uit onderzoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Dit meldt 1Limburg.

 • Machtigingenbeleid tandzorg jeugd aangepast door Zilveren Kruis

  In plaats van een termijn van 365 dagen, gaat Zilveren Kruis een kalenderjaar hanteren voor het machtigingenbeleid voor de jeugd in de mondzorg. De verzekeraar wil zo voorkomen dat declaraties onnodig een afwijzing krijgen. Tandartsenpraktijken meldden hier regelmatig over bij KNMT en Zilveren Kruis, meldt KNMT. 

 • Nep-zorgverlener die stal van kwetsbare ouderen moet 12 maanden de cel in

  Voor het beroven van dertien veelal dementerende ouderen, moet nep-zorgverlener Asmae T. 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk, de cel in. De 27-jarige vrouw had haar verzorgende IG-diploma vervalst zodat ze als zzp’er in de ouderenzorg kon werken. Zodoende kon ze cliënten duizenden euro’s afhandig maken en bankpassen en sieraden stelen. Volgens de rechtbank is de vrouw ‘uiterst gewetenloos’ aan de slag gegaan en heeft ze het vertrouwen gevoel van veiligheid van haar slachtoffers weggenomen. Dit meldt Omroep Gelderland.   

meer nieuws