UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Jan Engelen over het versterken van leiderschap

Jan Engelen over het versterken van leiderschap



Jan Engelen is Director Leadership, Karolinska Institutet, Stockholm en voormalig Directeur HR Radboudumc (2011 tot 2015).



Sinds bijna twee jaar woont en werkt hij als director Leadership in Stockholm, bij Karolinska Institutet. Jan Engelen heeft de opdracht om het leiderschap te versterken als een noodzakelijk voorwaarde voor het realiseren van onze missie “Patients First”. Zijn betrokkenheid en oproep voor deze Summit vanuit zijn eigen praktijkervaringen is dan ook “En uiteindelijk gaat het in de gezondheidszorg over mensen, over waardigheid, over oprechte relaties.”







 





Tijdens de Summit zal o.l.v. Gerard van Vliet (Directeur NCD) deel het debat ‘Vernieuwingen in de Zorg…doorbraak vraagt lef’ plaatsvinden. Jan Engelen gaat samen met Carla van de Wiel, Voorzitter Raad van Bestuur Treant zorggroep en Ruud Klarenbeek, Directeur/Bestuurder, JP van den Bent stichting in gesprek. Jan Engelen geeft zijn visie op:



“Het werk van leiderschap”

Natuurlijk, het is niet altijd gemakkelijk om als leider om de consequenties van een visie op zorg te accepteren. Het gaat om belangen, tradities, overtuigingen, verandering… Maar juist het onderkennen en begrijpen van de complexiteit, is het werk van leiderschap. En daar dan ook effectief in zijn, hoe lastig en ongemakkelijk ook.



Over het Karolinska Institutet

Het Karlinska Institutet is een toonaangevende medische universiteit waarvan de missie is om de gezondheid van mensen te verbeteren door middel van onderzoek en onderwijs. Samenwerking met de Health Services Missie Karolinska Institutet is het verbeteren van de gezondheid van mensen door middel van onderzoek, onderwijs en informatie – altijd met de patiënt in focus. Onze samenwerking met de Stockholm County Council, die de grootste gezondheidszorg regio in Zweden toezicht houdt, is dus essentieel voor zowel onderwijs en onderzoek. Internationale Samenwerking Karolinska Institutet is een van Europa’s toonaangevende medische universiteiten en internationale strategische allianties zijn een essentieel onderdeel van Kis activiteiten. Karolinska Institutet heeft overeenkomsten met academische instellingen over de hele wereld, bestaande onderzoekssamenwerking evenals studenten en uitwisseling van personeel. Internationale samenwerkingsverbanden en afspraken worden gecoördineerd door het International Office, het ondersteunen van de KI management als individuele onderzoekers, docenten en studenten. De activiteiten van het internationale kantoor zijn verdeeld in secties, in overeenstemming met de volgende gebieden: onderzoek, BSc- en MSc onderwijs en PhD-onderwijs. Prijzen en onderscheidingen op Karolinska Institutet Een aantal prijzen en awards worden gepresenteerd op Karolinska Institutet per jaar. Ook het Karolinska Institutet Nobel Vergadering zorgt voor de uitreiking van de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde.



Over de Strategy Summit

Op 14 maart vindt dé Strategy Summit plaats, exclusief voor & door toezichthouders, bestuurders, directeuren en topmanagement HR over de belangrijkste leidende principes van Mensgericht Organiseren en Mensgericht Toezicht in een continu veranderende, complexe arbeidsmarkt in care & cure. In debat over Visie, Besturing en Verbinding. Bekijk hier het volledige programma.



Meld nu aan en ben erbij! Woensdag 14 maart, van 13.00-21.30 bij deRotterdamseZorg.



 



meer nieuws